ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Εκπαιδευτικά Υλικά Πρόληψης

Το εγχειρίδιο - Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού
Επικοινωνία στην Οικογένεια
Ο κήπος με τις 11 γάτες
Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο
Παιχνίδια Παιδιών
Συζητήσεις Εφήβων
"Στηρίζομαι στα πόδια μου" - Εγχειρίδιο για τον Εκπαιδευτικό
Το σπίτι των παιδιών

Φωτογραφικό Αρχείο

Φωτογραφικό Αρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν στην  πρόληψη και στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «Ορίζοντες», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την εκδήλωση - θεατρική παράσταση με τίτλο:

«Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από την θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» και για να δοθεί η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν περισσότερα παιδιά η παράσταση θα παιχτεί πριν το κλείσιμο των σχολείων την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα Φίλιππος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η «Φάρμα του διαδικτύου» που παίζεται με μεγάλη ανταπόκριση για 4η χρονιά, έχει στόχο να μυήσει τα παιδιά στην ορθή, ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου, καθώς και την ενδυνάμωσή τους στο να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που παραμονεύουν με κριτική σκέψη, έχοντας ως σύμμαχό τους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Η παράσταση έχει ήδη υλοποιηθεί σε περισσότερα από 300 σχολεία και θεατρικές σκηνές όλης της χώρας με μεγάλη επιτυχία.

Η παράσταση αποτελεί ένα ελκυστικό και αποτελεσματικό μέσο για να εξοικειωθούν τα παιδιά με σημαντικά θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο όπως: α) ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους και περιφρούρηση των προσωπικών μας στοιχειών, β) αποφυγή συναντήσεων με αγνώστους που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο, γ) δημοσίευση προσωπικών μας φωτογραφιών, δ) αξιοπιστία της διαδικτυακής πληροφορίας, καθώς και ε) ρατσισμό στο διαδίκτυο. Με μοχλό τη διασκέδαση και τους πρωτότυπους σκηνικούς κώδικες, οι μαθητές αποκομίζουν πολύ σημαντικά μηνύματα αναφορικά με την ανοχή, την αποδοχή του διαφορετικού και την ισότητα όλων μας στο Διαδίκτυο.

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο της Βερόνικας Σαμαρά (συντονίστριας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr και του Γεωργίου Κορμά (Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας του Ελλην. Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη

Μουσική - Στίχοι: Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη, Σοφία Τσινάρη

 

 

 

GTranslate

Φυλλάδια Κέντρου